Ett sätt att göra vår värld bättre

Okategoriserade

En hjälpande hand

När vi ser oss runt i världen kan vi se hur vi människor har påverkat miljön vi lever i på ett negativt sätt. Skogsskövling, industrier och utarmning av våra fiskevatten och så vidare. Listan kan göras hur lång som helst.

hands-globe

Som grädde på moset kan vi se hur vi människor beter oss gentemot varandra. Krig, svält och fattigdom härjar på vår jord och kommer förmodligen inte att få ett slut inom vår närmsta framtid.

Hur kan då du göra skillnad?

sh_environmental_world_savingGenom att vi människor gemensamt tar ställning för vår jord och för att människor ska få ett värdigt liv. Att vi tar ställning mot miljöförstöring, mot förtryck och framförallt hjälper till att skapa förutsättningar för att förändringar ska kunna ske. Det är när vi gör en gemensam aktion som förändring händer. Det finns många hjälporganisationer som hjälper till där det behövs. Röda korset, UNICEF, Hoppets Stjärna och Läkare utan gränser, samt många många fler.

Du kan också göra skillnad hemma på egen hand. Genom att göra medvetna val gällande kläder, förbrukningsartiklar och mat, kan du faktiskt påverka i alla led. Köper du inte kläder som tillverkats av underbetalda textilarbetare i, låt oss säga Indien och väljer fisk som inte överfiskats, väljer närproducerad mat och sopsorterar, genom att göra dessa medvetna val gör du och vi alla, skillnad.