Ett sätt att göra vår värld bättre

Tips

Spara energi med braskamin

Energipriserna kan vara en påfrestande bit att hålla koll på. Alla husägare vet att det kostar en slant att värma upp sitt hus – särskilt i ett kallt land som Sverige. För att vi ska kunna hålla oss varma och torra under det långa vinterhalvåret gäller det att vi har rätt energiförsörjning för att det inte ska bli onödigt dyrt. Dessvärre väljer många att värma upp sitt hus med direktverkande el – trots att det drar betydligt mer energi än andra alternativ. Det finns dock alternativ för den som vill få en mindre faktura och bidra till miljön – braskamin.

Olika kaminer

En braskamin kan du ställa in i ditt hus och använda vid behov. När du vill tända en brasa sätter du enkelt in ett par vedklabbar och tänder för att få en härlig värme i huset. För att du ska få bästa möjliga resultat är det bäst att elda med torr ved. Om du har möjlighet att hämta in ved utifrån kan du använda dina egna vedklabbar – annars går det att köpa av någon granne eller i affär. När du väljer mellan olika braskaminer bör du hitta den med allra högst verkningsgrad. På så sätt försäkrar du dig om att du får ut mest värme för pengarna. Det finns många olika modeller att välja på och det kan löna sig att göra sin research.

Minska elkostnader

Braskaminer kan därmed med fördel användas som komplement till en huvudsaklig uppvärmningskälla. På så sätt behöver du inte förlita dig på det ena eller andra alternativet när det kommer till att värma upp ditt hus. Det är ett bra recept för att minska kostnaden på elräkningen. Dessutom har braskaminer den stora fördelen att de gör ditt hem lite mysigare. Det passar utmärkt att göra en brasa för härliga kvällar och helger i vardagsrummet.