Ett sätt att göra vår värld bättre

Miljö, Tips

Tänk på miljön när du väljer städhjälp

Idag är de flesta miljömedvetna individer och konsumenter. Vi köper ekologiskt kött och biodynamiskt odlat vin. Vi plastbantar och skaffar elbilar. Det är självklart en mycket bra sak, vi måste gemensamt börja ta ett mycket större ansvar för vår gemensamma planet och minska ner på den påverkan vi gör på den.

Om alla skulle konsumera på det sätt svenskar gör så skulle vi behöva 4,2 jordklot, så alla inser att det sätt vi lever på idag inte är rimligt. Utöver att tänka på vad vi köper så behöver vi också ställa om till en mer hållbar konsumtion där vi köper mer tjänster än prylar. Städning är en sådan sak som inte bara gör att vi lägger mindre pengar på olika resurskrävande och miljöförstörande prylar, utan istället investerar både i oss själva i och med att vi får mer tid. Men det är också något som är positivt för samhället i och med att fler personer kan få ett arbete att gå till. Det här är en marknad som växt kraftigt sedan införandet av RUT-avdraget, och som bedöms växa ännu mer de kommande åren.

Att bara ställa om till att köpa städhjälp istället för en dammsugarrobot är dock inte tillräckligt. När du väljer den städfirma som ska jobba i ditt hem är det viktigt att välja en som använder miljövänliga städprodukter och är Svanen-märkt På så sätt kan du vara säker på att du inte bidrar med onödiga utsläpp och annan miljöskadlig påverkan. Det finns trots allt gott om städ- och skurmedel som innehåller onödiga mängder kemikalier och andra miljöskadliga ämnen. Se till att undvika det genom att välja en städfirma som kan få dig att sova gott om nätterna- Om inte annat så kommer dina barn att tacka dig framtiden.